Därför bör du spela golf

Har du funderat på att börja spela golf, men ännu inte är helt övertygad? Inga problem! Här nedan har vi nämligen samlat alla fördelar som finns med sporten och även lite roliga fakta som kan vara bra att bära med sig när man står i valet och kvalet.

Hälsa – Visste du att golf faktiskt är en sport som ger väldigt mycket motion. Jo, det är sant! Det sägs nämligen att under en hel golfrunda så tar spelaren cirka 10 000 steg, vilket verkligen inte är dåligt. Ett mycket intressant fakta är att en studie från Karolinska Institutet även har kommit fram till att golfare kan leva upp till 5 år längre.

Natur och frisk luft – Majoriteten av alla golfbanor befinner sig väldigt nära naturen. Det betyder att du kommer få ta del av frisk luft, vacker natur, djurliv och värmande sol samtidigt som du gör något som du tycker är riktigt kul.

Åldern har ingen betydelse – Det är aldrig för sent för att börja spela golf. Både små barn och äldre vuxna tar del av sporten och njuter tillsammans. Många tror att golf är asocialt, men sanningen är att man snabbt får nya vänner på banan så väl som på klubben.

Olika typer av golf – Visste du att det faktiskt finns olika typer av golf? Variationen gör det möjligt för golfen att rikta sig till en bredare målgrupp. Ett exempel på en annan version av den golf som de flesta associerar sporten med är slagspel eller poängbogey. Man kan spela golf i lag så väl som individuellt.

Du kommer säkert hitta fler fördelar i takt med att du börjar spela, men förhoppningsvis har fördelarna ovan ändå lyckats övertala dig till att komma igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *