Skapa rätt känsla på golfklubben

På senare år har det blivit allt mer populärt att spela golf. Många väljer även att gå med i olika golfklubbar för att få en samhörighet med andra golfspelare. Att vara med i en golfklubb kan även innebära förmånligare priser för att få spela på olika golfbanor. Det finns även de golfklubbar som arrangerar tävlingar och golfresor i värmen under det svenska vinterhalvåret. Dessa resor brukar gå till de mer sydliga delarna av världen och syfta till att göra något kul inom klubben. Men de syftar också till att hålla golfspelandet igång även under vinterhalvåret när det inte är bra golfväder i Sverige. Golfresorna har blivit allt mer populära, framförallt då de inkluderar både golfspelande och annan form av träning.

Golfklubbar skapar samhörighet

Att gå med i en golfklubb kan ha många olika fördelar, men enligt många är den främsta fördelen att vara med i en golfklubb att man får en samhörighet med andra golfspelare. Dessa är oftast likasinnade människor som en själv och således kan man få nya vänner. De flesta golfklubbarna har klubbhus på golfbanorna där de exempelvis kan träffas och umgås före eller efter golfrundorna. I klubbhusen hålls också evenemang och styrelsemöten.

Många förknippar golf med att det är en lyxigare sport och detta är något som klubbhusen ofta vill förmedla. Inredningen i klubbhuset brukar därför syfta till att förstärka denna känsla. Exempelvis brukar klubbhusen ha ett mörkt parkettgolv för att skapa en lyxigare och mer exklusiv känsla. En del klubbar föredrar dock att ha en ljusare inredning och då skulle ett ljust parkettgolv vara att föredra. Det finns de byggvaruhus som erbjuder olika sorters parkettgolv vilket underlättar beslutsfattandet kring vilket golv man ska välja till klubbhuset. Detta då man kan jämföra de olika nyanserna online.

Sverige får en ny europatävling

Att det blivit allt fler som intresserar sig för golf i Sverige märks tydligt på de tävlingar som arrangeras av olika golfklubbar runt om i landet. En del tävlingar är på amatörnivå medan andra på en betydligt högre nivå. Detta gör att det finns tävlingar som passar dem flesta i Sverige.

En nyhet som gjorde golfklubbar och golfspelare extra glada är att Sverige under kommande år ska arrangera en unik golftävling vid namn Scandinavian Mixed. Detta är en golftävling där de bästa golfspelarna i Europa kommer att delta. Det som gör tävlingen unik är att kvinnor och män spelar mot varandra. Tidigare har det endast arrangerats tävlingar där de båda spelar på samma golfbanor, men då har de alltså inte tävlat mot varandra. I denna tävling kommer det att totalt delta 78 kvinnor respektive 78 män och den totala prissumman är hela 16 miljoner kronor. Tävlingen ingår i Europatouren som spelas varje år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *