Golfens många fördelar

Att spela golf för med sig många fördelar. Du rör på dig, är ute i friska luften, får gemenskap med golfkompisarna och sporrar din tävlingsnerv en smula. Med andra ord är det kanske en sport du borde prova på om du ännu inte försökt. Det är dessutom heller inte så dyrt att skaffa medlemskap i en golfklubb idag, vilket det var förr. Så dra nytta av golfens många framsidor!

Hälsofördelarna med golf

Att sporta och hålla igång är viktigt i alla åldrar och det spelar egentligen inte så stor roll vad du gör. Många har dock fått för sig att det måste innebära ordentligt med fart och fläkt och flås för att det ska göra någon nytta, men så behöver det inte vara. Att till exempel spela golf har många hälsofördelar mot vad man tidigare trott. Den största är givetvis att du är ute i friska luften under lång tid. Att gå igenom en hel golfbana med alla hål och hinder tar sin lilla tid. Golf innebär också att du går långa sträckor, det vill säga om du inte fuskar och sätter dig i en golfbil naturligtvis.

Ett sätt att skaffa nya vänner

Golf kan naturligtvis spelas med bara en person, men många tycker om att spela i ett sällskap för att samtidigt umgås med vänner. Ibland kan det vara skönt att bara ta ett parti golf med folk du redan känner, medan andra stunder kan en runda med nya personer innebära att du stiftar nya bekantskaper. Det är också därför många företagare och affärsmän som utnyttjar golfen för att skapa nya kontakter på både det sociala och det affärsmässiga planet.

Bäddar för nya affärer och avtal

Du som är affärsman eller har ett eget företag vet hur stor roll kan golfen spela när du gör upp nya affärer och avtal. Det kan röra sig om alltifrån ett nytt samarbetsavtal till diskussioner med ledningsgruppen eller ekonomiansvariga om huruvida man ska investera i ett nytt projekt, ta ett företagslån från Qred.com eller organisera sig internt. Genom att lösa problem på golfbanan blir stämningen lättsammare och det öppnar upp för diskussioner som inte är lika stela som på ett kargt kontor.

Få fram tävlingsmänniskan i dig

Att sätta upp delmål och huvudmål kan vara viktigt i livet och det spelar ingen roll var och hur du börjar. Med golf kan du få fram tävlingsmänniskan i dig och kanske börja släppa på gamla mönster att sitta inne för mycket och vara orörlig, eller att välja att börja träffa fler människor och utöka din bekantskapskrets. Du kanske även känner att du vill satsa på golfen och börja spela på en mer professionell nivå, och då är olika delmål som små tävlingar eller förbättring av dina poäng en bra idé att börja med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *