Kom igång med golf

Tycker du att golf låter som en spännande och rolig sport som skulle passa just dig? Vad roligt! Här kommer du nämligen att få läsa om hur du ska gå tillväga för att komma igång med sporten, oavsett om du är nybörjare, spelat förut men behöver komma igång igen, är barn eller vuxen.

Det tveklöst enklaste sättet att börja spela golf är genom att vända sig till en golfklubb nära dig. På golfklubben kan man sedan gå en kurs som kallas för Grönt Kort-kurs. Denna kurs finns tillgänglig för både barn och vuxna och är en så kallad nybörjarkurs. För barn går dock kursen under ett mycket roligare namn och kallad för Golfäventyret. Banorna är betydligt kortare och anpassade efter just mindre människor och detsamma gäller för den utrustning som man har möjlighet att använda sig av. Skulle det var så att man har någon form av funktionsnedsättning så finns även handigolf.

Ta kontakt

Det första steget är som sagt att hitta en golfklubb som du tycker faller dig i smaken. När du har hittat en som du gillar behöver du se till att kontakta klubben innan du fysiskt tar dig dit och börjar spela. En golfklubb som är seriös och professionell kommer direkt att hjälpa dig att komma vidare och vägleda dig rätt. Kom dock ihåg att det är ditt ansvar att kontrollera hur klubbens nybörjarkurser kommer komma att se ut. Detta kan man vanligtvis läsa om på golfklubbens hemsida, men även fråga om via mejl eller telefon. Du måste känna dig säker på att du är bekväm med det upplägg som golfklubben har på sina kurser och att du kommer bra överens med tränaren.

En populär sport i Sverige

Golf har länge varit en mycket populär sport över hela världen och Sverige är inget undantag. Idag är det beräknat att det finns cirka 460 stycken golfklubbar runt i hela landet som sammanlagt har cirka 490 000 aktiva medlemmar. Ett vanligt misstag är att många tror att golf är en väldigt ensam sport där man spenderar mest tid med sig själv, men så är inte fallet. Golf är nämligen väldigt socialt och ett mycket bra sätt att umgås med familj, andra medlemmar i klubben eller tillsammans med riktigt goda vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *