Sand Golf Club

Vättern är en av Sveriges största sjöar och runt denna kan man hitta ett flertal olika golfbanor att spela på. Här finns det både lugnare golfbanor av en mer stillsam karaktär och även golfbanor som kan anses vara lite tuffare. Sand Golf Club ligger belägen i Bankeryd och är en av de högst rankade. Sanningen är att golfbanan till och med har hamnat på plats 81 över de bästa golfbanorna i hela världen och utanför USA.

Det är ingen mindre än tidningen Golf Digest som har rankat golfbanan och detta är inte för ingenting. Här finns det stora utmaningar att ta del av med banans stora och höga sanddyner, bunkrar som är djupare än havet själv och en vacker natur som slingrar sig som en mur. Ett stort plus med Sand Golf Club är att det finns möjlighet att bo på platsen om man t.ex. har rest långa vägar eller helt enkelt vill ha en golfsemester med nära till banorna. Hotellrummen är bekväma och alla håller en riktigt hög standard. Utsikten är heller inget att klaga på. Från hotellrummet kan man spana ut över hål nummer 12, vilket också är ett av de bästa hålen.

Att hitta till Sand Golf Club är inte speciellt svårt, men visst underlättar det om man har tillgång till bil. Golfbanan ligger ungefär 13 km om Jönköping (nordväst). Befinner man sig på väg 40 så svänger man bara av mot området Hjo och vidare därefter mot Mariestad/Mullsjö och Trollhättan. Snart kommer Sand Golf Club att uppenbara sig på din högra sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *