Kombinera golf och odling

Om du redan är med i en golfklubb kanske du vill utöka dina fritidsintressen till ett närliggande sådant. Att golfa är för många en möjlighet att komma i kontakt med naturen, att gå runt i sol och frisk luft och ägna sig åt lättare fysisk träning. Här finns många beröringspunkter med trädgårdsodling, som ger samma fördelar och ytterligare några därtill.

Via Florea hittar du en stor mängd fröer och tips du kan använda för att skapa en prunkande trädgård. Här finns grönsaksfröer i en stor mängd varianter, vilket gör det möjligt att med tiden skapa ett självförsörjande hushåll om du så önskar. Du kan också välja bland det sortiment av Floreas fröer som växer upp till smakfulla kryddor och vackra blommor.

Sveriges golfklubbar

Som aktiv golfare och trädgårdsintresserad kanske du funderar över vilka golfklubbar det finns att gå med i. Det är viktigt att hitta en gård med ett perfekt läge där det går att odla många sorters grönsaker, kryddor och blommor samtidigt som gården ligger i närheten av en bra golfklubb. Bland Sveriges 454 aktiva golfklubbar finns Vasatorps golfklubb, som har ett fräscht klubbhus och fantastiska träningsmöjligheter. Det sydliga läget i landet gör det också till ett bra område för odling.

En annan golfklubb med vackert läge är Visby golfklubb. Hit till Gotland färdas många människor varje år, för att ta del av marknader, naturen, båtlivet och fester. Ett stort antal personer från fastlandet har skaffat sommarhus på Gotland, och ön lämpar sig väl för både odling och golf. När du spelar på Visby golfklubb kan du njuta av det blå havet och titta på de stora praktfulla tallarna som står kring banan. Här får du sex utslagsplatser och kan själv välja hur lång bana du vill spela.

Hälsofördelar med trädgårdsarbete

Precis som när det gäller golf ger trädgårdsarbete flera hälsofördelar. Att tillbringa en timme med att arbeta i trädgården innebär att kratta, gå, böja sig och lyfta saker. Detta motsvarar enligt en studie från amerikanska CDC lika mycket träning som att ta en rask promenad under samma tidsperiod, men du får mer gjort. Din trädgård kan också sänka blodtrycket, där det räcker med 30 minuters stilla arbete i din gröna oas. En holländsk studie visade att de som ägnade sig åt odling istället för att läsa böcker sänkte sitt kortisol, vilket är ett hormon som ökar vid stress. Deltagarna löste också problem snabbare efteråt och kände sig mindre stresspåverkade och mer glada.

Golfklubbar i Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *