Les Bordes

Man kan inte tala om golf och de bästa golfbanorna i Europa utan att nämna golfbanan Les Bordes. Les Bordes hittar du i Beaugency i Frankrike, vilket egentligen bara är några ynka timmar från Sverige. Att spela golf här är som att spela golf i en riktig fantasivärld. Istället för att låta banan ligga belägen på en plan yta eller i närheten av staden så har man valt att placera den mitt i den djupaste skogen. Skogen kallas för Sologne-skogen och är en plats där både vildsvin, fåglar och hjortar springer fritt. Golfbanan uppkom när Baron Machel Bich först började att fatta tyckte för sporten och tillsammans med en vän (Yoshiaki Sakurai) valde att bygga en alldeles egen bana som såg ut precis som han själv ville.

Det var ingen mindre än banarkitekten Robert von Hagge som fick i uppgift att konstruera och designa golfbanan. Det skulle dock komma att dröja ett tag innan banan var helt klar och år 1987 stod den helt färdig. Till en början hade golfklubben endast två stycken medlemmar, trots att banan var helt obeskrivligt bra och redan då hade klassats som den bästa i Europa.

Vill man spela på Les Bordes så finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på. Vildmarken är nära och detsamma gäller för alla de djur som bor på platsen. Golfbanan har även ett flertal dammar där makalösa karpar simmar fritt. Att sticka ner handen i en damm full av karpar är inte att rekommendera, så ett tips är att ta med sig så många bollar som möjligt. Det finns sammanlagt 18 stycken hål på golfbanan och hela 12 av dessa är bebodda med just karpar och dammar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *