Son Gual

Vill man spela golf i lite varmare områden så kan man ta sig hela vägen från Sverige till Mallorca. Mallorca är en semesterort dit svenskar reser årligen och vissa har till och med valt att skaffa sig bostäder på den varma och soliga ön. Mallorca är en utmärkt plats för sol och bad, umgänge och fest, samtidigt som det också är en av de bästa platser att resa till om man vill spela golf.

Många skulle nog kunna hålla med om att Mallorca är en plats som är väldigt turistanpassad, men det betyder inte att det bara kommer finnas barer och souvenirshoppar på ön. Mallorca har nämligen en av Europas bästa golfbanor där vem som helst har möjlighet att komma och spela, naturligtvis mot en avgift. Banorna är mer än gigantiska och utsikten vackrare än man någonsin hade kunnat föreställa sig. Gräset är även i en sådan perfektion att många troligtvis skulle missta det för greener. Det är tysken Thomas Himmel som ligger bakom mästerverket och som har designat banan in i minsta detalj.

Det är strax utanför staden Palma som Son Gual breder ut sig. Här spelar man inte bara på det mest underbara gräs man kan föreställa sig, utan banan omringas även av vinrankor av bästa slag, de vackraste blommor man kan föreställa sig och tusentals olivträd och sträcker ut sig. Detta har gjort att man även kommer att kunna köpa olivolja på platsen och även vin för den som önskar. Medans man spelar golf kan man alltså få med sig en del av Mallorca hem.

Banan består av fyra par 3-hål och det är cirka 30 minuter mellan varje. Man behöver alltså inte oroa sig för att det ska bli någon trängsel mellan hålen eller att man ska behöva jäkta för att hinna fram innan någon annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *